Autentificare

Talasoterapia

Ce este talasoterapia?

Talasoterapia isi are radacinile in antichitate. Chiar din aceste timpuri, omul devine constient de virtutile apei in tratarea afectiunilor. Preocuparile pentru mediul inconjurator, atentia acordata corpului uman si sanatatii acestuia contribuie la dainuirea talasoterapiei. Reinnoita in metode si structuri, aceasta terapie este din nou la moda pentru a face oamenii sa se simta mai bine si mai in forma.


Talasoterapia nu mai este deloc o metoda invechita si folosita odinioara doar de batranii bogati care isi tratau afectiunile intr-o statiune plictisitoare de la malul marii. Din contra, talasoterapia din zilele noastre  imbina functia medicala cu mentinerea formei fizice si psihice. Pe linga toate acestea exista curele de slabire, curele antistres de talasoterapie. Ingrijirile sint diversificate si vizeaza un public din ce in ce mai numeros. Foarte multi sint cei care solicita astfel de tratamente pentru durerile de spate sau de picioare.Alegerea curei potrivite de talasoterapie


Turismul sanatatii si mentinerii formei se dezvolta din ce in ce mai mult. Talasoterapia si-a gasit locul ideal in sistem indeplinind rolul de a reda forma fizica si psihica optima a oamenilor. De aceea, este important cum alegeti centrul si cura de terapie.

La noi in tara exista centre de talasoterapie pe litoral, in statiunile Eforie Nord, Techirghiol s.a. Turistul nu are decat sa afle ce fel de cura i se potriveste pentru a alege centrul corespunzator. Medicul de familie sau medicul balneolog este cel mai in masura sa recomande aceste lucruri.

Cea mai cunoscuta cura este cea de recuperare a formei fizice si psihice in general. Dar alaturi de cura clasica, centrele au deschis programe de tratament care raspund si unor nevoi individuale, precum cura antistres, cura postnatala sau prenatala, curele antiac, curele de slabire/ dietetice/ nutritioniste, cura pentru menopauza, curele pentru tratarea anumitor afectiuni (reumatism, poliartrita, sechele postoperatorii sau posttraumatice etc.).

Alt criteriu de selectie este alegerea regiunii si a climatului. In mod traditional calificam climatul de la munte drept unul tonifiant, iar cel de pe litoral unul calmant. Persoanele hiperstresate si insomniace ar avea tot interesul sa opteze pentru o cura marina, pe cind cei obositi ar trebui sa profite de beneficiile aerului de munte.
In cele din urma, alegerea se face si in functie de echipamentele si serviciile oferite (piscina, sala de sport), de activitatile anexe propuse (tenis, echitatie, ciclism, golf), de animatiile turistice si culturale (excursii, vizite la muzee, festiluri de muzica, teatru) si de ingrijirile speciale (masaj, cursuri de nutritie).


Oricine poate face talasoterapie

Cura de talasoterapie se adreseaza celor care doresc sa scape de stres, sa-si amelioreze dinamica corporala, sa se relaxeze si sa se deconecteze de la rutina. Persoanele amatoare au posibilitatea sa se ocupe de ele pe parcursul unui sejur maritim. Pentru regasirea armoniei o cura de zece zile este ideala. Talasoterapia este deschisa tuturor: tineri sau mai putin tineri, sedentari sau sportivi. Nu trebuie confundata cu tratamentele balneologice. La talasoterapie se poate merge in familie, in cuplu, cu prieteni, copii. Fiecare poate fi fericit desfatindu-se numai cu produse naturale: apa marii incalzita la 33 de grade Celsius, namol, argila, te medicinale, alge si uleiuri esentiale, fara sa uitam aderata comoara - aerul marin si soarele. Talasoterapia reda un bun echilibru biologic. Nu se face o astfel de terapie pentru vindecare, ci pentru imbunatatirea formei.

La sosire, in functie de centru, vizita medicala este insotita de o electrocardiograma, o masurare a capacitatii respiratorii si a amplitudinii toracice. Este indicat si un profil psihologic si comportamental. Obiceiurile alimentare sint trecute in revista si se corecteaza daca este cazul. Acest bilant permite medicului si celorlalti terapeuti sa sileasca o cura personalizata si adaptata nevoilor noului venit.

 

 

continuarea in pagina urmatoare ...<<
1

Adauga comentariu

Trebuie sa fiti autentificat pentru a avea acces la aceasta functionalitate.
Daca nu sunteti membru al comunitatii noastre va puteti inregistra gratuit aici.