Autentificare

Iarba mare

Denumire stiintifica: Inula helanium.


Denumiri populare
: alaut, bruscalau, holman, iara mare frumoasa, iarba neagra, lacrimile Elenei, ochiul boului, omag, smantanica, etc.
Este o planta de cultura.


Proprietati farmacologice:

Principala actiune a radacinii este principiul antibiotic, calmant al tusei si modificator al secretiilor bronhice, bacteriostatic, antiviral, antiinflamator, expectorant, excita vezica biliara, colagog, coleretic, antiseptic bronhic, diuretic, antihelmitic, sedativ usor, tonic, impiedeca caderea parului si ajuta la cresterea sa. Datorita actiunii ei diuretice, elimina toxinele din corp , influentand favorabil starile reumatice, manifestarile gutoase si eruptiile pielii urmate de mancarimi.
Radacinile intra in componenta ceaiului antibronsitic.


Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: afectiunile aparatului urinar, afectiuni hepatice, afectiuni respiratorii, alergii, alopecii -spalaturi cu ceai de 3 ori pe saptamana in care se foloseste la clatit ceai din acesta. Se poate doar sa se clateasca, arterite, anemie, ascaridoza, astma, atonie digestiva, boli diverse cutanate in special cu mancarimi, bronsite acute, chelie, colecistite, congestii hepatice (atat intern cat si extern cataplasme), dermatoze, dischinezie biliara cu hipotonie, dismenoree, eczeme, erizipel, eruptiile pielii inclusiv urticarie, guta, hemoroizi, intertrigo, leucoree, litiaza biliara si renala, nefrite, oboseala atat fizica cat si intelectuala, oligurie, oxiuraza, prurit cronic al adultului, rani purulente, reumatism, spondiloza, traheita, tuse, ulcere varicoasa.

 

Preparare:

-Ceai din radacina: 2 lingurite de planta maruntita se vor pune in 250 ml apa care va fierbe timp de 10 minute dupa care se va strecura. Se pot folosi 2 astfel de ceaiuri pe zi.
-Se pun 50 g de planta maruntita la 500 ml otet. Se va tine timp de 8 zile dupa care se strecoara. Se va utiliza si contra mancarimilor de piele.Adauga comentariu

Trebuie sa fiti autentificat pentru a avea acces la aceasta functionalitate.
Daca nu sunteti membru al comunitatii noastre va puteti inregistra gratuit aici.